Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban részletezzük, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítást nyújtó biztosítók miként...Tovább...
2018.05.25-én hatályba lépett az egységes európai uniós GDPR...Tovább...
 
Aktuális hírek

Alacsonyak a szakmai felelősségbiztosítási limitek
2011-07-13 11:04
Az alacsony kártérítésre kötött felelősségbiztosítások okát a nem megfelelő szabályozásban kereshetjük
Számos speciális területre nem ír elő a jogalkotó kötelező szakmai felelősségbiztosítást, így nem meglepő, hogy az sincs megfelelően szabályozva, hogy egyes tevékenységeknek mekkora limittel kell rendelkeznie.
Alacsonyak a szakmai felelősségbiztosítási limitek A jogszabályok néhány kivételtől eltekintve, nem ír elő kötelező limitet a szakmai felelősségbiztosítás alsó határára, de a kivételek esetében is minimális az az összeg, amit egy kárból kifolyólag egy biztosítónak ki kellene fizetnie.
A piaci szereplők az egymással kötött különböző szerződésekben számos esetben előírják a minimális biztosítási védelmet, ám tapasztalataink szerint ezek az előírások is gyakran nélkülözik a limitösszegre, történő utalást. 

Igaz ugyanakkor az is, hogy internacinális cégek a nemzetközi standardokat alapul véve sok esetben olyan előírást szerepeltetnek a szerződéseikben, melyet alvállalkozójuk több okból sem tud teljesíteni.  Számos esetben az alvállalkozó méretéből fakadóan nem csak finanszírozhatatlan egy kisebb összegű megbízás mellé kötendő milliárdos limitre szóló felelősségbiztosítás, de a piacon nem is lelhető fel az előírásoknak megfelelő fedezet.

Összességében azonban megállapítható, hogy a felelősségbiztosítási terület fejlődőben van, és a lefedettség növekedésével a közepes méretű vállalatoknál a limitösszegek emelésének igénye is felfedezhető..

Az állam, a devecseri és a West Balkán katasztrófa után komolyan foglalkozik a minimális  felelősségbiztosítási körökkel és limitekkel, valamint, hogy mely tevékenységet végzőknek kell  szakmai felelősségbiztosítást kötniük.

 



visszalépés...