Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban részletezzük, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítást nyújtó biztosítók miként...Tovább...
2018.05.25-én hatályba lépett az egységes európai uniós GDPR...Tovább...
 
Aktuális hírek

Szociális juttatás helyett is öngondoskodás
2011-11-08 09:47
2011 évi táppénz és álláskeresési járulék változása miatt ismét a szokásos szlogen került elő. Öngodoskodás ! 
Ezúttla azonban nem nyugdíjra kell 20-30 éven keresztűl folyamatosan megtakarítanunk, hanem váratlan megbetegedésre, munkanélkülivé vállásra szükséges önmagunknak felkészülni..
Szociális juttatás helyett is öngondoskodás

Röviden a 2011 évi táppénz és álláskeresési járadék változásokról

2011 Május elsejétől legfeljebb napi 5200 forintot táppénzt kaphatnak a biztosítottak. A kifizetés felső határát a minimálbérhez kötik,ami a befizetett járulék összegétől függetlenül, nem lehet több a minimálbér kétszeresénél. A jelenlegi szabályozás értelmében a keresőképtelenség első 15 munkanapjára – a betegszabadság időtartamára – az átlagkereset 70 százalékát kapja a biztosított, ezt teljes egészében a munkáltató fizeti ki.
További szigorítás, hogy a 2009 évben 60%-ra csökkentett táppénzre csak 2 évnél hosszabb folyamatos biztosítás esetén jogosult a biztosított ennél rövidebb biztosítási idővel rendelkezőknek illetve kórházi ápolás esetén 50 százalék a térítés mértéke.
 

Szintén megváltozott az álláskeresési járadék (munkanélküli segély) folyósításának feltétele és összege.
A járadékkal fedezett időszak radikálisan, 90 napra csökkent, míg a térítés maximális nagysága a mindenkori minimálbér mértékében került korlátozásra.
2011 évi szabályozások változása alapján látható, hogy nem csak nyugdíjunkról kell jó előre gondolnunk, a lehető legnagyobb mértékben függetlenítve magunkat az állami szociális hálótól ,de betegség és munkanélküliség esetére is elngedhetetlen  a saját lábra állás, azaz a biztosítás. 


Fenti változások miatt sokaknak elengedhetetlen kieső jövedelmük pótlása.

Munkáltatóknak szóló megoldások:
- Balesetbiztosítás
Munkáltató jelenleg csak balesetbiztosítási szolgáltatásokat nyújthat járulék és adómentesen. Azaz azt a költséghatékony megoldást javasolhatjuk a munkáltatóknak, hogy kössenek baleseti táppénzkiesés, illetve baleseti kórházi térítés szolgáltatásra biztosítási szerződést. 

- Táppénzkiegészítő biztosítása
Jelenleg adó és járulékköteles szolgáltatás, aminek igénybevétele azonban negyobb vállalatok vezetőinél indokolt. A szolgáltatás minden nemű táppénzjogosultság esetén pótolja a táppénz maximuma, valamint a nettó jövedelem 85% közötti fizetéskiesést. 

- Betegségbiztosítások
Szintén adó és jérulékköteles szolgáltatásról van szó, így kevésbé elterjedt megoldás. Balesetbiztosítási szerződéshez hasonló szolgáltatási körök választhatóak, a biztosítói térítés azonban nem csak baleset, hanem bármely megbetegedés esetén igényelhető. 


Magánszemélyeknek, alkalmazottaknak szóló megoldások:

Magánszemélyek esetén fontos kérdés, hogy teljes egészében bérjövedelem formájában vagy egyéb módon jutunk a havi megszokott összeghez. 

- Amenniyben bérként vesszük fel jövedelmünket,
a jövedelemkiesés biztosítás lehet számunkra a legoptimálisabb fedezet. A jövedelemkiesés biztosítás 30 napot meghaladó betegség, illetve 60 napot meghaladó munkanélküliség esetén pótolja ki jövedelmünket az általunk meghatározott mértékben(havi 50 000 Ft-250 000 Ft között).  A biztosítói védelemhez továbbá baleseti haláleseti és baleseti rokkantsági szolgáltzatás társúl.
A szerződéskötés feltétele, a folyamatos egy munkáltatótól származó bérjövedelem.

Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő bejelentett jövedelemmel,akkor baleset és egészségbiztosítási termékek közűl válogathatunk. Ezek nyilván a munkahely elvesztése esetén nem segítenek, ellenben betegség, vagy baleset esetén segíthetnek pótolni a kieső bevételeket.  A szerződéseket köthetjük önállóan, vagy lakásbiztosításhoz kapcsoltan. Fontos azonban tudni, hogy a lakásbiztosításokhoz kapcsolt belaet-, betegség-biztosítások esetén kevés piaci szereplő nyújt teljeskörű és szabadon összerakható szolgáltatásokat.

Mennyibe kerül? 

Fontos kérdés pesze az ár. A balestebiztosítások jellemzően kedvező díjon elérhetőek, akár 1000 Ft/hó költségért is elfogadható fedezeteket találhatunk, de lakásbiztosításokban akár havi száz forintért is találunk balesetbiztosítási alapfedezetet. 

Cégek számára egyedi díjak kerülnek kidolgozásra, melyek a cégnagyságtól, tevékeynségtől és választott szolgáltatási köröktől függöen változnak.

Jövedelemkiesés biztosítás díjszámítás itt: 

Kérdéseik esetén keressék kollégáinkat elérhetőségeinken:

HUNGARORISK
Biztosításközvetítő Kft.
H-1036 Budapest
Pacsirtamező utca 7.
Tel.: +36 1 454 03 08
Fax: +36 1 454 03 09
e-mail:

Ügyvezető igazgató: Hollós Zoltán

HUNGARORISK Kft.
Debreceni Kirendeltség
H-4024 Debrecen
Blaháné utca 3.
Tel.:
+36 52 534 118
Fax: +36 52 454  773
e-mail:


Debreceni irodavezető: Lázár Zsuzsanna








visszalépés...