Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban részletezzük, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítást nyújtó biztosítók miként...Tovább...
2018.05.25-én hatályba lépett az egységes európai uniós GDPR...Tovább...
 
Aktuális hírek

Növekszik a könyvelők kockázata
2014-10-07 11:54
Jelentősen növekedett a könyvelői felelősségbiztosítási káresemények száma, ami vélhetően a NAV fokozott ellenőrzési tevékenysége mellett a könyvelőirodák túlterheltségének tudható be.
Növekszik a könyvelők kockázata 2013 első három negyedévében 100 könyvelőre 3 káreseményt regisztráltunk. 2014 első három negyedévében 100 könyvelőirodára már 7 NAV bírságolással kapcsolatos káresemény jutott. A káresemények alapján az átlagos kárérték 450 000 Ft, mely a megállapított adóbírságok és a késedelmi kamatok összegéből tevődik össze.
  • A leggyakoribb könyvelői felelősségbiztosítási káresemény, valamely bevallás beküldésének elmulasztása miatt kiszabott bírság. A bírságolási összegek korábban alacsonyabbak voltak, ezért sok esetben ezeket a károkat nem jelentették be ügyfeleink. Jelenleg is kisebb, 100 000-200 000 Ft összegű bírságösszegeket tapasztalunk ezen a területen, de fontos felhívni a könyvelőirodák figyelmét, hogy ismételt mulasztás, vagy felszólítás ellenére sem teljesített bevallás esetén a bírság nagysága megugorhat. 
  • A NAV vizsgálatokkal kapcsolatosan ÁFA hiány, illetve alkalmi munkavállalói bejelentés téves megtétele, elszámolása miatt kaptak bírságot a könyvelt vállalkozások. Ezekben az esetkeben azonban már magasabb, az adóeltérés mértékétől függő bírság és késedelmi pótlék kerül felszámításra. Fontos felhívnunk ügyfeleink figyelmét, hogy maga az adóhiány nem térül, így komolyabb adminisztrációs hiányok esetén a NAV által kiszabott és gyakran a könyvelt vállalkozás által vitatott, vélelmezett adóhiányt sem téríti meg a felelősségbiztosító.
2014.10.07 Hungarorisk
forrás: www.konyvelobiztositas.hu

visszalépés...