Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban részletezzük, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítást nyújtó biztosítók miként...Tovább...
2018.05.25-én hatályba lépett az egységes európai uniós GDPR...Tovább...
 
Aktuális hírek

A könyvelők is mulasztanak
2012-02-06 13:36

Mivel a könyvelő a társaság nevében végezte a szolgáltatást, ezért 300 000 Ft mulasztási bírság megfizetésére kötelezte a céget az adóhatóság.

A könyvelők is mulasztanak
A közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának és a megyei adóigazgatóságok operatív adóellenőrei egy könyvelőirodában jártak. A régiónkban telephelyet fenntartó – amúgy országos érdekeltséggel rendelkező – könyvelőcég könyvelőjénél, mint magánszemélyek rendelték meg az ellenőrök az éves személyi jövedelemadó bevallásuk elkészítését. A könyvelő – aki adataink alapján több magánszemélynek és nagyobb cégnek is könyvel – a szükséges iratok átvétele után már másnapra elkészült a kért bevallásokkal. Az ellenőrök az elkészített bevallásokat átvették, és kifizették a könyvelő által a szolgáltatásért kért ellenértéket. Miután a könyvelőiroda alkalmazottja az ellenértékéről nem állított ki sem nyugtát, sem számlát, az adóellenőrök felfedték, igazolták magukat, és megindították a hivatalos eljárást.

Mivel a könyvelő a társaság nevében végezte a szolgáltatást, ezért 300 000 Ft mulasztási bírság megfizetésére kötelezte a céget az adóhatóság.


Forrás: 
APEH Portál 2011.10.14.

visszalépés...