Hangsúlyozza ügyfeleinek, hogy szakmai hiba esetére biztosítva van! Erősítsa a megbízók...Tovább...
Tanácsaink segítségével elkerülhet néhány buktatót, megtudhatja, hogy Önnek milyen...Tovább...
Mi a számviteli szakmai felelősségbiztosítás, mire terjed ki a fedezet? 
könyvelői tevékenység,...
Tovább...
Az alábbiakban részletezzük, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítást nyújtó biztosítók miként...Tovább...
2018.05.25-én hatályba lépett az egységes európai uniós GDPR...Tovább...
 
Aktuális hírek

Közeledik az éves adóbevallások leadási határideje!
2016-03-10 07:43
Ilyenkor a könyvelőirodákban halmokban állnak a feldolgozásra váró papírok- a könyvelők azt se tudják, hogy mibe kezdjenek bele.
Közeledik az éves adóbevallások leadási határideje! A mondás úgy tartja, hogy csak az hibázik aki dolgozik- és a könyvelőkről egyet biztos nem lehet elmondani- hogy nem dolgoznak ilyenkor szinte éjjel nappal. Ráadásul aprólékos, nagyon odafigyelést igénylő munkáról van szó- így néha megtörténhet egy-egy gépelési elütés, vagy számszaki hiba,- ami azonban nagy problémát, komoly bírságot tud okozni.
És ekkor jöhet a kérdés : Ki fizeti a bírságot?
Sajnos amikor már a probléma- például bírság ott van előttünk, akkor jut eszünkbe, hogy érdemes lett volna időben szakmai felelősségbiztosítást kötni.  Ebben nyújthat segítséget cégünk, a Hungarorisk Kft. - több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk szakmai felelősségbiztosítások terén- többek között Magyarországon elsőként nálunk kötheti meg online, várakozás és sorban állás nélkül könyvelői szakmai felelősségbiztosítását.
Most egy két fontos dologra hívnák fel a figyelmét, mielőtt könyvelői szakmai felelősségbiztosítást köt.
•    Elsődlegesen: már tudomásra jutott károkra a biztosítás nem nyújt fedezetet- azonban létezik úgynevezett retro aktív fedezet, mellyel a biztosított cég könyvelői tevékenységét öt évre visszamenőleg biztosíthatja.
•    Mulasztási bírságra vonatkozó kiegészítő fedezetre csak akkor van szükség, ha  adótanácsadói tevékenységet is folytat  a számviteli szakember, vagy vállalkozás,   hiszen ebben az esetben a mulasztási bírságot a könyvelőre hárítja a hatóság. Az ügyfelekre kirótt és a könyvelőirodásra továbbhárított mulasztási bírságra, ellenben az alapfedezet is kiterjed.
•    A szakmai felelősségbiztosítás díjszámítás alapja az éves árbevétel- így minden évben ezt az aktuális adatot közölni kell a biztosítóval-  Erre a feladatra cégünk figyel Ön helyett- minden évben kollégáink Ügyfeleinek küld ki adatközlési kérelmet- Önnek erre csak válaszként meg kell írnia a kért adatokat.
•    A károkat tudomásra jutástól számítva 30 napon belül be kell jelenteni a biztosító felé- ebben kollégáink rendelkezésére állnak. Javasoljuk, minden esetben vegyék igénybe kollégáink kárrendezési tanácsadását a károk összegszerű és gyors megtérülése érdekében.
•    Amennyiben környezetvédelmi termékdíj ügyintézést is végez, azt kérjük jelezze kollégánknak!
•    Adóhiány, illetve adójellegű befizetés elmaradásra egyes biztosítók nem nyújtanak kártérítést!

Kollégáink készségesen állnak rendelkezésére biztosításának megkötésével kapcsolatosan!

visszalépés...